همه چیز در مورد آزمون زبان MSRT

09 بهمن 1402 11 بازدید آزمون های زبان دکتری
همه چیز در مورد آزمون زبان MSRT

MSRT یکی از با سابقه ترین، معتبر ترین و معروف ترین آزمون های زبان در ایران است. که توسط سازمان امور دانشجویان برگزار می گردد. مخفف انگلیسی نام وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری (Ministry of Science, Research and Technology (است. نام سابق این آزمون MCHE است که برگرفته از نام قبلی این وزارت خانه یعنی وزارت فرهنگ و آموزش عالی می باشد، پس از تغییر در نام وزارت مذکور، نام آزمون نیز تغییر کرده است. جالب اینجاست که هنوز در برخی از موسسات، ارگان ها و دانشگاه ها با نام MCHE شناخته می شود و در بخشنامه های ایشان با این نام به کار می رود.

موارد استفاده آزمون

الزام جهت اعزام به خارج دانشجویان شامل هزینه شخصی، بورسیه و فرصت مطالعاتی

داوطلبان ورود به دوره های دکتری تخصصی جهت مصاحبه (امتیاز دارد)

دانشجویان دکتری تخصصی جهت آزمون جامع و دفاع از پایان نامه

داوطلبان عضویت در هیات علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی جهت مصاحبه

داوطلبان استخدام در پاره ای از ارگان ها و وزارت خانه ها( مانند وزارت نفت)

حد نصاب های مورد تایید(نمره قبولی)

آزمون MSRT تقریبا مورد تایید تمامی دانشگاه ها ، مراکز آموزش عالی، پژوهشکده های کشور می باشدو تنها تفاوت بین دانشگاه ها در این زمینه نمره حدنصاب مورد قبول ایشان می باشد. در ادامه به ارائه پاره ای از این حد نصاب ها خواهیم پرداخت:
معمولاً نمره مورد تایید اکثر دانشگاه های وزارت علوم برای این آزمون بین 50 تا 60 است. پاره ای از دانشگاه ها همچون دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه اصفهان و ... نمره 60 از این آزمون را به عنوان مجوز دفاع مورد پذیرش قرار می دهند. البته در موارد اندک و برای رشته های خاص مانند معارف، الهیات و در بعضی از دانشگاه ها نمره مورد تایید 45 است. همچنین برخی از دانشگاه ها ممکن است نمره پایین تری از نمره اصلی مورد تاییدشان را به صورت مشروط جهت شرکت در آزمون جامع قبول کنند و به دانشجویان تا زمان دفاع جهت نمره قطعی فرصت دهند.
نمره مورد تایید دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد در گذشته ای نه چندان دور 60 بود اما در حال حاضر با توجه به درخواست های مکرر دانشجویان در بخشنامه جدید نمره 50 به عنوان قبولی و نمره 40 به عنوان نمره مشروط جهت شرکت در آزمون جامع مورد تایید است. طبق بخشنامه جدید دانشجویان وردوی جدید در نیمسال اول موظف به ارائه نمره زبان هستند.
نمره مورد تایید دانشگاه های زیر مجموعه وزارت بهداشت برای 60 می باشد. نمرات زبان مورد تایید دانشگاه ها ممکن است دستخوش تغییر شود در رابطه با نمره دقیق مورد تایید دانشگاهتان بهتر است با تحصیلات تکمیلی محل تحصیل خود در ارتباط باشید.

ساختار آزمون MSRT

این آزمون از سه بخش شنیداری(Listening)، گرامر (Structure and Written expression) و درک مطلب (Reading Comprehension) تشکیل شده است. این آزمون در مجموع دارای 100 سوال و بدون نمره منفی می باشد.

بخش شنیداری

این بخش حاوی 30 سوال است که 7 سوال آن شنیداری کوتاه و بقیه شنیداری بلند می باشد. در بخش شنیداری کوتاه سوالات در آزمون به شکل نوشتاری موجود نیست و فقط چهار گزینه ارائه می گردد. در بخش شنیداری بلند معمولاً 4 پارت شنیداری شامل لکچر(سخنرانی) و کانورسیشن(مکالمه) ارائه می گردد. بدین صورت که ابتدا لکچر(سخنرانی ها) و یا مکالمه ها بین معمولاً دو و یا چند نفرپخش می شود و سپس پس از اتمام متن، سوالات پرسییده می شود. در این بخش متن سوالات و چهار گزینه به صورت تایپ شده در اختیار داوطلبان قرار می گیرد.
زمان پاسخگویی به این بخش پس از پایان CD به اتمام می رسد و معمولاً بین 30 تا 35 دقیقه می باشد

بخش گرامر

این بخش حاوی 30 سوال و از دو نوع سوال تشکیل شده است20 سوال اول به صورت چهار گزینه ای می باشند و بقیه سوالات از نوع تصحیح غلط هستند. در این نوع سوالات زیر چهار کلمه یا عبارت خط در یک جمله خط کشیده شده است و داوطلب بایستی با استفاده از دانش گرامر خود، کلمه یا عبارت غلط از نظر دستور زبان را پیدا کند. مدت زمان پاسخگویی در این بخش 20 دقیقه می باشد.

بخش درک مطلب

این بخش شامل 40 سوال و در قالب چهار درک مطلب مورد سوال قرار می گیرد، هر درک مطلب 10 سوال دارد. از بین سوالات درک مطلب حدود 19 تا 20 سوال به مترادف لغات و معمولاً یک سوال به مرجع ضمیر اختصاص می یابد. بقیه سوالات در مورد درک متن می باشند. مدت زمان پاسخگویی به این بخش 55 دقیقه در نظر گرفته می شود.

نکات قابل توجه

  • کلیه سوالات در یک دفترچه و همزمان در اختیار داوطلبین قرار می گیرد.
  • در این آزمون بخش لغت جداگانه پرسیده نمی شود و لغات در قالب درک مطلب مورد سوال قرار می گیرند.
  • نکته دیگر این که آزمون دارای نمره منفی نمی باشد و تنها در صورتی نمره منفی منظور می کردد که به یک سوال دو پاسخ داده شود.

نحوه ثبت نام

کلیه امور مربوط به ثبت نام، دریافت کارت و کارنامه از طریق سامانه سجاد به نشانی portal.sarog.ir انجام می گیرد. لازم است قبل از ثبت نام حتماً در سامانه سجاد پروفایل ایجاد کنید.کلیه داوطلبین لازم است در سامانه سجاد قبل از زمان شروع ثبت نام آزمون پروفایل ایجاد کنند. جهت ایجاد پروفایل به سامانه portal.sarog.ir مراجعه و پس از ورود به قسمت ثبت نام اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید تا کد تایید برای شما ارسال گردد. پس از ورود به سایت از سربرگ آزمون زبان اطلاعات مربوطه را وارد و مدارک خواسته شده شامل کارت ملی، عکس، صفحه اول شناسنامه و مدرک رو آپلود کنید. این مراحل بایستی حتما در ساعات اداری انجام گردد. پس از ورود مشخصات و آپلود مدارک، اطلاعات شما توسط ادمین سایت در چند ساعت آینده تایید می گردد و پروفایل شما جهت ثبت نام در روز آزمون آماده است. توجه داشته باشید که این مراحل را حتماً چندین روز قبل از تاریخ شروع ثبت نام انجام دهید تا با مشکل مواجه نشوید و پروفایل شما برای روز ثبت نام آماده باشد.

راهنمای تصویری ثبت نام برگرفته از سامانه سجاد.pdf

نحوه راستی آزمایی و ارائه نمره به دانشگاه

به این شکل است که کد و لینک ارائه شده و همچنین QR کد موجود بر روی کارنامه به دانشگاه ارائه می گرددو دانشگاه از طریق پورتال سجاد صحت کارنامه را ارزیابی می کند.

تقویم ثبت نام و برگزاری آزمون MSRT 

با مراجعه به مقاله تاریخ آزمون های زبان دکتری در سال 1403 به نشانی می توانید زمان برگزاری و ثبت نام آزمون های MSRT تا پایان سال 1403 را مشاهده فرمایید.

آمادگی برای آزمون MSRT:

طبق اعلام سامانه ثبت نام کلیه منابع آزمون های تافل می تواند برای این آزمون مورد استفاده قرار گیرد. اما کتاب های بارنز، لانگمن و آفیشال گاید برای مطالعه مفید هستند. همچنین در بخش گرامر نیز سوالات تافل pbt گذشته می تواند مفید باشد.اما بهترین نوع آمادگی استفاده از سوالات جدید آزمون MSRT برای آمادگی می باشد که در کلاس های دکتر دشتی به طور کامل مورد حل و بررسی تحلیلی با روش های جدید می گردد.کلاس های پنج گانه و جزوات تخصصی دکتر دشتی یکی از بهترین منابع جهت آمادگی آزمون MSRT می باشد. طرح درس این کلاس ها به گونه ای است که از ارائه مطالب پرحجم و اضافه خودداری شده و صرفاً به ارائه نکات مورد نیاز بر اساس سوالات جدید و با شیوه ای جدید و جذاب پرداخته می شود. همچنین همواره آخرین سوالات آزمون ها در کلاس ها تشریح و توضیح داده می شود.

برای امادگی آزمون‌های مختلف زبان دکتری، می‌توانید از دوره‌های پنج‌گانه‌ای که دکتر دشتی ارائه می‌دهند استفاده کنید. این دوره‌ها شامل آمادگی برای آزمون‌های MSRT، تولیمو، UTEPT، MHLE، و EPT می‌باشند و با تکیه بر تجربه‌ی ۱۵ ساله‌ی دکتر دشتی در زمینه‌ی آزمون‌های زبان، طراحی شده‌اند. آموزش‌ها در این دوره‌ها به گونه‌ای است که مطالب اضافی کنار گذاشته شده و تنها به نکات کلیدی و ضروری پرداخته می‌شود که بر اساس تحلیل دقیق سوالات جدید و با شیوه‌ای نوآورانه و جذاب ارائه می‌گردند.

به منظور ثبت نام در این کلاس‌ها و دریافت مواد آموزشی، می‌توانید به وب‌سایت رسمی دکتر دشتی مراجعه کنید. همچنین، دوره‌ها شامل بسته‌های سوالات ادوار گذشته‌ی MSRT است که به صورت کامل تحلیل و بررسی شده‌اند و به صورت رایگان در اختیار شرکت‌کنندگان در کلاس‌ها قرار می‌گیرد. این مجموعه از دوره‌ها، فرصتی عالی برای آمادگی هرچه بهتر شما در آزمون‌های زبان ارائه می‌دهد و شما را قادر می‌سازد تا با اطمینان بیشتری در آزمون‌ها شرکت کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در دوره‌ها، لطفاً اینجا کلیک کنید.