تحلیل آزمون MHLE مورخ 9 اسفند 1403

12 اسفند 1403 9 بازدید آزمون های زبان دکتری اخبار و اطلاعیه های زمون های زبان دکتری
تحلیل آزمون MHLE مورخ 9 اسفند 1403

آزمون MHLE به‌روال آزمون‌های جدید در چهار بخش شنیداری، گرامر، لغت و درک مطلب برگزار شد. در ادامه به تحلیل هر بخش از سوالات این آزمون خواهیم پرداخت.

بخش شنیداری

این بخش شامل 30 سوال شنیداری بود که همگی به‌صورت متن‌های بلند طراحی شده بودند. ترتیب سوالات از مکالمات کوتاه تا متن‌های بلندتر تنظیم شده بود:

  • 10 سوال اول: مکالمات کوتاه، شامل گفت‌وگوهای رایج بین پزشک و بیمار درباره علائم سرماخوردگی و موضوعاتی مانند جایگزینی سیب‌زمینی با پاستا.
  • 20 سوال بعدی: شامل 4 متن بلند که هرکدام 5 سوال را پوشش می‌داد. موضوعات این متون شامل دیابت نوع 1 و 2، انسولین، هموگلوبین و موارد مرتبط بود. 

نکات کلیدی:
✅ این متون دقیقا مشابه با 2 ساعت پادکست ارائه شده در جزوات نمونه سوالات MHLE دکتر دشتی که در کلاس های این آزمون ارائه می شود بود این بسته پادکست شامل طیف وسیعی از چنین متونی هستند که در آزمون استفاده شده بودند و بسیار مشابه و هم ساختار آن بودند، شایان ذکر این که در بسیاری از آزمون ها از آن ها استفاده هم می شود. دانشجویانی که پادکست‌های 2 ساعته کلاس‌های دکتر دشتی را چندین بار همراه با ترانسکریپت کار کرده بودند، توانستند به‌راحتی پاسخ دهند.
لهجه‌های بریتیش، آمریکن و حتی لهجه‌های غیرمعمول در مکالمات به‌کار رفته بودند.
متن‌ها از منابع علمی معتبر انتخاب شده اما سوالات داخلی طراحی شده بودند.
✅ دانشجویانی که پادکست‌های 2 ساعته کلاس‌های دکتر دشتی را چندین بار همراه با ترانسکریپت کار کرده بودند، توانستند به‌راحتی پاسخ دهند.
متن‌های شنیداری این آزمون، دقیقا همان بخش شنیداری آزمون MHLE شهریورماه بودند!

🔹 نتیجه‌گیری: سطح سوالات این بخش متوسط ارزیابی می‌شود، اما برای دانشجویانی که کلاس‌های پنج‌گانه را گذرانده بودند، این بخش کاملا ساده بود.

بخش گرامر

بخش گرامر شامل 30 سوال بود که 20 سوال آن چهارگزینه‌ای و 10 سوال به‌صورت زیرخط‌دار طراحی شده بودند. مباحث مورد سوال این آزمون کاملا منطبق بر مباحث آزمون  MSRT و شامل مواردی همچون : ✅ وارونگی، شرطی، مصدر، معلوم و مجهول، دنگل، صفات تفصیلی، حذف و موصول، زمان‌ها، ساختار جمله، ضمایر موصولی و رابط‌ها. بودند.

نکته قابل توجه:🔸 در آزمون‌های پیشین، معمولا تمرکز روی یک مبحث خاص بود (مثلا 6 سوال از دنگل یا 7 سوال از زمان‌ها) اما این بار، سوالات به‌صورت متعادل روی همه مباحث گرامری توزیع شده بودند.

🔹 نتیجه‌گیری: سطح این بخش متوسط رو به آسان بود، اما برای دانشجویانی که در کلاس‌های MHLE دکتر دشتی شرکت کرده بودند، ساده ارزیابی می‌شود.

بخش لغت

✅ این بخش شامل 20 سوال چهارگزینه‌ای از لغات بود. ✅ آزمون MHLE معمولاً بخش لغات سختیب با اختلاف نسبت به ازمون های مشابه دارد اما این بار سطح سوالات ساده‌تر طراحی شده بود. ✅ انشجویانی که لغات موجود در جزوه نمونه سوالات MHLE را مطالعه کرده بودند ( البته سوالات به همراه 4 گزینه لغت( حتی اگر 50 در صد حجم لغات هم مطالعه شده بود) در پاسخ به سوالات این بخش مشکلی نداشتند. 

🔹 نتیجه‌گیری: سطح لغات این آزمون نسبت به آزمون‌های قبلی متوسط بود، اما نسبت به استانداردهای MHLE، ساده‌تر طراحی شده بود.

بخش درک مطلب

✅در این آزمون 20 سوال درک مطلب در قالب 4 درک مطلب 5 سواله مطرح شده بود ، موضوعات درک مطلب به صورت مباحث عمومی مربوط به پزشکی بود به نحوی که برای پاسخ گویی نیاز به دانستن لغات تخصصی پزشکی نبود و بیشتر درحیطه عمومی اما مربوط به پزشکی بود به عنوان مثال یکی از متون مربوط به کرونا بود که با وجود حیطه پزشکی اما لغات و لحن و نوع متن بیشتر عمومی بود و فقط موضوع کرونا بود. از دیگر موضوعات درک مطلب می توان به هوش مصنوعی و مدل های آموزش در مدارس اشاره نمود که باز هم بیشتر در جنبه عمومی هستند. با توجه به لحن متون و کلمات به کار رفته در آن و همچنین کوتاهی متون به کار رفته و نوع سوالات که اکثرا از سوالات حقایق جزئی بودند این بخش از آزمون نیز نسبت به آزمون های قبلی، متوسط رو به ساده ارزیابی می گردد.

✅ نمونه موضوعات متون:

  • کرونا (متن عمومی اما مرتبط با پزشکی)
  • هوش مصنوعی و مدل‌های آموزشی مدارس

🔹 نتیجه‌گیری: با توجه به کوتاهی متون، لحن متون و کلمات به کار رفته در آن  و نوع سوالات (تمرکز بر حقایق جزئی)، سطح این بخش نسبت به آزمون‌های قبلی متوسط رو به ساده ارزیابی می‌شود.

جمع‌بندی کلی

در کل بر اساس نوع سوالات و متون و مباحث مطرح شده می توان این ازمون را در حالت کلی متوسط رو به آسان برای عموم داوطلبان و برای شرکت کنندگان جدی کلاس پنج گانه دکتر دشتی آسان تلقی نمود. آزمون MHLE  در بدترین حالت ها هم بسیار بهتر از آزمونی همچون تولیمو می باشد. توصیه ما به داوطلبانی که نیاز به نمرات 60 و بالاتر از آن دارند ، شرکت همزمان در آزمون های MHLE و MSRT است.
با شرکت در کلاس های پنج گانه دکتر دشتی با صرف یک زمان به صورت همزمان برای آزمون های MHLE و MSRT آماده خواهید شد (یک تیر و دو نشان) به نحوی که با شرکت در کلاس ها وتوجه به سوالات حل شده  در کلاس و تمرین بر روی جزوه MHLE برای هر دو آزمون آماده خواهید شد.  بهترین موقعیت و فرصت برای شرکت در این دو آزمون ، شرکت در آزمون های فرودین ماه MHLE و MSRT است . با توجه به این که هر دو آزمون در دو روز پشت سرهم برگزار می شوند این یک فرصت عالی برای شما محسوب خواهد شد که با یک امادگی برای هر دو آزمون اماده شوید.  

📢 دوره ویژه فروردین‌ماه دکتر دشتی 🔥

🎯 آمادگی کامل برای آزمون‌های MHLE و MSRT فقط در یک دوره!
✅ تدریس نکات پرتکرار آزمون
✅ استراتژی‌های حل سوالات شنیداری، گرامر و درک مطلب
پادکست‌های اختصاصی و ترانسکریپت کامل
جهت اطلاعات بیشتر و ثبت نام در کلاس های پنج گانه اینجا کلیک کنید.

📚 مطالب مرتبط:

🔹تحلیل آزمون تولیمو 7 اسفند 1403

🔹تحلیل سوالات آزمون MSRT مورخ 26 بهمن 1403

🔹تقویم آزمون MHLE در سال 1404 / احتمال کاهش نمره MHLE

🔹نتایج درخشان زبان آموزان ما در آزمون MSRT بهمن ماه 

🔹اعلام ثبت نام آزمون MSRT فروردین ماه/ زمانف شرایط و بهترین منابع