تحلیل آزمون تولیمو(Tolimo) 7 اسفند 1403
09 اسفند 1403 7 بازدید آزمون های زبان دکتری اخبار و اطلاعیه های زمون های زبان دکتری
آزمون تولیمو 7 اسفند ماه، آخرین آزمون تولیمو برگزارشده در سال 1403 بود. این آزمون مطابق روال همیشگی شامل 105 سؤال تستی چهارگزینهای در سه بخش شنیداری (کوتاه و بلند)، گرامر و درک مطلب بود. در ادامه به بررسی و تحلیل هر یک از این بخشها میپردازیم.
بررسی سوالات گرامر آزمون تولیمو 7 اسفند 1403
سوالات گرامر در دو بخش جای خالی (15 سؤال) و سوالات زیرخطدار (20 سؤال) طراحی شده بود. مطابق چند ماه اخیر، این سوالات توسط هوش مصنوعی طراحی شده بودند و مباحثی همچون ساختار جمله (بیش از نیمی از سوالات)، ساختار بیان ترجیحات، ترتیب اسم، قید و صفت، ساختار موازی، ساختار that of/those of، جملات معلوم و مجهول و ... را شامل میشدند.
بهطور کلی، سطح سوالات گرامر این آزمون نسبت به آزمونهای قبلی بهتر بود. سوالات بسیار طولانی، بهویژه در بخش زیرخطدار که در آزمونهای گذشته رایج بودند، در این آزمون کمتر مشاهده شد. اما همچنان یکی از چالشهای بزرگ در بخش گرامر، زمان محدود پاسخگویی است. حتی اگر داوطلبی تسلط کامل داشته باشد، ممکن است بهویژه در سوالات زیرخطدار با کمبود زمان مواجه شود.
بیش از 95 درصد مباحث مطرحشده در این آزمون، بهطور کامل در دورههای پنجگانه دکتر دشتی تدریس شده و پوشش داده شده بودند.
بررسی سوالات شنیداری آزمون تولیمو 7 اسفند 1403
بخش شنیداری آزمون شامل 20 سؤال شنیداری کوتاه و 15 سؤال شنیداری بلند بود که همچنان به سبک آزمونهای تافل PBT قدیم طراحی شدهاند. این بخش یکی از کمافتوخیزترین بخشهای آزمون تولیمو در سالهای اخیر بوده است که میتواند بهعنوان نقطه قوت محسوب شود.
کلیه سوالات شنیداری این آزمون در آپدیت جزوه نمونه سوالات آزمون تولیمو دکتر دشتی که به شرکتکنندگان کلاسهای پنجگانه ارائه شده است، وجود داشتند. شرکتکنندگانی که نمونه سوالات و آپدیتهای ارائهشده را بهخوبی مطالعه کرده بودند، بهراحتی توانستند از پس هر دو بخش شنیداری این آزمون برآیند.
در ادامه، بخشهایی از سوالات شنیداری که از آپدیتهای جزوه نمونه سوالات تولیمو در این آزمون مطرح شده بودند، ارائه میشود.
بررسی سوالات درک مطلب
بخش درک مطلب آزمون شامل 3 متن و مجموعاً 35 سؤال بود که مطابق آزمونهای کامپیوتری تولیمو، طراحی سوالات توسط هوش مصنوعی انجام شده بود. از این تعداد:
- 3 سؤال به ضمایر اختصاص داشت.
- 6 سؤال مربوط به لغات بود.
- سایر سوالات مستقیماً مرتبط با متن بودند.
یکی از ویژگیهای خاص این آزمون، طراحی برخی سوالات به سبک آزمون IELTS بود. بهعنوان مثال:
- سوالات جایگذاری جمله: در این نوع سوالات، جملاتی در گزینهها ارائه شده و داوطلب باید تشخیص دهد که این جملات در کجای متن قرار میگیرند.
- سوالات پوشش متن: در این نوع سوالات، گزینههایی ارائه شده و از داوطلب خواسته میشود تشخیص دهد که متن کدام یک از گزینهها را پوشش میدهد.
موضوعات درک مطلب این آزمون:
- رومیان و کارتاژ
- جایگزینی سرامیک بهجای فلز (روند و دلایل)
- تئوری هنری در نقاشی
نکته مهم این است که باوجود طراحی سوالات توسط هوش مصنوعی، متن درک مطلب اول در جزوه نمونه سوالات تولیمو دکتر دشتی آورده شده بود که تصویر آن در ادامه مشاهده میشود.
تحلیل کلی آزمون
مقایسه با آزمونهای قبلی تولیمو:
این آزمون نسبت به آزمونهای قبلی که محوریت آنها بر هوش مصنوعی بود، سطح نسبتاً بهتر و آسانتری داشت و بهطور کلی سطح آن متوسط ارزیابی میشود.
مقایسه با آزمونهای مشابه:
با توجه به نوع سوالات، نحوه برگزاری و محاسبه نمرات و حتی با وجود تکرار 35 سؤال شنیداری عیناً مشابه، آزمون MHLE و حتی MSRT گزینههای بهتری برای داوطلبانی هستند که به دنبال کسب نمرات بالا هستند؛
معرفی دوره آموزشی ویژه تولیمو
اگر قصد شرکت در آزمونهای تولیمو را دارید و به دنبال یک دوره جامع، هدفمند و تستمحور هستید، پیشنهاد میکنیم "دوره پنچ گانه فروردین ماه دکتر دشتی -دوره جامع آمادگی آزمون تولیمو" دکتر دشتی را از طریق لینک زیر مشاهده و در آن ثبتنام کنید:
➡️ مشاهده و ثبتنام در دوره جامع تولیمو
مطالب مرتبط
📌 تحلیل سوالات بهمن ماه آزمون MSRT
📌 آزمون MSRT فروردین 1404 - اعلام جزئیات
📌 تقویم آزمون MHLE در سال 1404
📌نتایج درخشان زبان آموزان ما در آزمون MSRT بهمن ماه/کارنامه ها و نظرات